Recepten

 

Ingrediënten Rice Krispie Treats

 • 210 gram (6 cups) Rice Krispies
 • 1 zak marshmallows (ongeveer 265 gram)
 • 60 gram boter

 

How-to mengsel van Rice Krispies, marshmallows en boter

 

 1. Knip allereerst de marshmallows in kleinere stukjes, dan smelten ze sneller. Je kunt natuurlijk ook minimarshmallows kopen maar die vind je niet overal en dit werkt net zo gemakkelijk.
 2. Vet een schaal in met boter. Wanneer je het mengsel in deze ingevette schaal doet, dan kun je het ook weer gemakkelijk eruit halen.
 3. Laat de boter smelten in een pan. Gebruik een pan met een goede anti aanbak laag, want dan blijft het mengsel niet zo plakken.
 4. Voeg de marshmallows toe en laat ze smelten tot een vloeibare massa.
 5. Als de marshmallows volledig gesmolten zijn, haal dan de pan van het vuur.
 6. Voeg vervolgens de Rice Krispies toe en meng alles door elkaar. In het begin zul je denken dat je te veel Rice Krispies hebt toegevoegd in verhouding tot de marshmallows, maar dit is niet zo.
 7. Laat het iets afkoelen zodat je je handen niet verbrand, maar verwerk het (lauw)warm. Als het afkoelt dan wordt het steeds moeilijker te verwerken vind ik.
 8. Wanneer je er vormen uit wilt steken druk het dan stevig aan in de schaal. Leg er wel wat bakpapier tussen het mengsel en je hand, dan plakt het niet zo. Wanneer je er mee wilt gaan boetseren dan kun je vanuit de pan meteen aan de slag.
 9. En klaar is het mengsel van Rice Krispies, gesmolten marshmallows en boter. Leuk om mee te werken maar ook nog eens erg lekker!

Als het afgekoeld en uitgehard is dan kun je je creatie hier en daar nog wel corrigeren door stukjes weg te snijden. Het hoeft dus niet allemaal zo precies.