Skip to content

Frozen how to

Frozentaart

Frozentaart

Benodigdheden:

  • 800 g FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 600 g FunCakes Mix voor Botercrème
  • Beetje aangemaakte FunCakes Mix voor Royal Icing
  • 1,2 kg FunCakes Rolfondant -Bright White-
  • 375 g FunCakes Dip ’n Drip Wit
  • FunCakes Smaakpasta – Slagroom
  • 80 g FunCakes Musketzaad Zilver-Wit
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Pink
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Purple
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Baby blue
  • FunCakes Edible FunColours Gel – White
  • 750 g zachte ongezouten roomboter
  • 12 eieren (circa 600 g)
  • 680 ml water
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes wegwerpspuitzakken 41 cm
  • FunCakes taartkartons zilver/goud Ø 16 cm
  • FunCakes cake drum Ø 30,5 cm
  • FunCakes eetbare lijm
  • Wilton -Wide Glide- Rolstok 50 cm
  • Wilton plastic dowels
  • Wilton taartrooster
  • Wilton taartzaag
  • Wilton draaiplateau
  • PME Topsy Turvy Bakvorm Ø 15 cm
  • PME Topsy Turvy Bakvorm Ø 20 cm
  • PME Topsy Turvy Bakvorm Ø 25 cm
  • PME plungers sneeuwvlok
  • PME Flower Pics Medium pk/12
  • PME side scraper tall
  • JEM Large Fine Star Savoy Nozzle #3ES
  • Culpitt wire zilver
  • Frozen afbeelding geprint op Frosty sheet
  • Satéprikker

Bereidingswijze:
Idealiter maak je de sneeuwvlokken en de taarttopper 1 á 2 dagen van tevoren zodat het goed kan drogen.

Neem voor de sneeuwvlokken 250 g fondant en verdeel dit in zes stukjes. Kleur de stukjes fondant met de kleurgels in diverse tinten. Rol het dun uit op een met Magic Roll-Out Powder bestrooid oppervlak en steek diverse kleuren sneeuwvlokjes uit. Laat dit aan de lucht drogen. Knip een ijzerdraadje doormidden, dip het uiteinde in de eetbare lijm en prik dit in een sneeuwvlok. Laat liggend drogen.

Voor de taarttopper rol je een stukje wit fondant uit en steek hier een rondje uit ter grootte van je Frozen afbeelding. Plak de afbeelding op het fondant en laat drogen. Wanneer dit helemaal droog is plak je de satéprikker met wat royal icing vast achter op de print en laat je dit weer drogen.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Vet de bakvormen in met Bake Release Spray. Maak 400 g Mix voor Biscuit aan volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul hiermee de 25 cm-bakvorm. Bak de biscuit gedurende 40-45 minuten en stort hem hierna op een taartrooster om af te laten koelen. Maak vervolgens de overige mix voor biscuit aan en vul hiermee de 15- en 20 cm-bakvormen. Bak deze biscuits gedurende 30-35 minuten waarna je ze weer laat afkoelen op het taartrooster. Je maakt het beslag voor de biscuits in twee delen, omdat de biscuits direct de oven in moeten nadat je het beslag hebt aangemaakt. Wanneer je het beslag een tijd laat staan voordat deze de oven in gaat, verliest het zijn luchtigheid.

Maak de Mix voor Botercrème aan volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng verder op smaak met de slagroom smaakpasta. Snijd alle drie de biscuits met de taartzaag twee keer door midden en vul met de slagroom-botercrème. Smeer de lagen ook rondom af met botercrème en laat dit opstijven in de koelkast.

Kleur 250 gwitte fondant blauw met baby blue FunColours Gel enrol het uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad. Bekleed hiermee de 15 cm-biscuit en plak het met een beetje botercrème op een op maat geknipt taartkarton.
Rol 750 gwit fondant uit en bekleed hiermee de 25 cm-taart. Steek 4 dowels in het platte gedeelte van de taart en knip deze af op maat. Zet de taart op de cake drum.

Zet de 20 cm-taart met een beetje botercrème op een taartkarton en zet hem op het draaiplateau.
Houdt een klein gedeelte van de botercrème apart voor de toefjes en kleur de rest in drie tinten roze en paars, smeer de bovenkant af met een lichte kleur roze en smeer de taart verder af met de drie kleuren botercrème. Trek het geheel strak met de side scraper. Laat dit opstijven in de koelkast.

Steek 3 dowels vanaf het platte gedeelte van de 20 cm-taart en knip af op maat. Zet nu (eventueel met een beetje botercrème) de drie taarten op elkaar. Kleur de resterende botercrème wit met de kleurgel, doe dit in een spuitzak met spuitmond #3ES en spuit toefjes langs de rand. Bestrooi met zilver musketzaad.
Doe in twee glazen schaaltjes wat witte Dip ’n Drip en kleur één portie met de paarse kleurgel. Verwarm dit ongeveer 10 seconden in de magnetron en doe dit in twee spuitzakken. Knip er een klein puntje af en laat de drips vanaf de rand van de bovenste taart naar beneden glijden.

Plak een variatie aan gekleurde sneeuwvlokjes met wat eetbare lijm tegen de onderste taart en plak eventueel wat sterren op de print.
Zet de taarttopper in de taart. Prik een flower pic in de taart, doe er een stukje fondant in en zet hier de sneeuwvlokjes op draad in.