Skip to content

 

 

Overheerlijke chocoladecake

VOORBEREIDING

 

Oven voorverwarmen en bakblikken invetten.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Spray alle bakvormen in en bekleed de bodem van elke taartvorm met bakpapier. 

Zeef de bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout in een middelgrote kom en klop.

 


 

Combineer water en cacao

Zet het cacaopoeder in een middelgrote hittebestendige kom. Breng 3 kopjes water aan de kook, meet vervolgens nauwkeurig 2 kopjes en giet het cacaopoeder over en klop het geheel glad. Zet opzij om iets af te koelen.


 

Roomboter en suiker

In de kom van een standaardmenger uitgerust met de peddelbevestiging, klop de boter en suiker op gemiddelde snelheid tot licht en luchtig, ongeveer 8 minuten.


 

Voeg eieren toe

Voeg de eieren toe, twee tegelijk, kloppend tot elke toevoeging is opgenomen voordat je de volgende toevoegt. Schraap indien nodig de zijkanten van de kom af met een spatel.


 

Vervolgens voeg droge ingrediënten en cacaomengsels toe

Voeg het bloemmengsel in vier delen toe, afgewisseld met het warme cacaomengsel in drie delen, net zolang kloppend tot elke toevoeging is toegevoegd voordat de volgende wordt toegevoegd; niet overmixen.


 

Cake bakken

Giet het beslag in de voorbereide pan of pannen. Bak tot een tandenstoker die in het midden is gestoken, schoon naar buiten komt, ongeveer 45 minuten voor de 9 x13-inch pan of 55 minuten voor de 8-inch pannen, en draai de pan (ten) halverwege.


Koel de taarten

Breng het over naar een rooster en laat het volledig afkoelen in de pan (nen). Dek het goed af met plasticfolie en bewaar het een nacht in de koelkast. Maak de randen los met een rechte spatel, keer de pan (nen) om om de cake te verwijderen en verwijder het perkament.

Ingrediënten:

  • Ongezouten boter:              226 gram            
  • Suiker:                                   500 gram
  • Eieren:                                         4
  • Cacao:                                    118 gram
  • Water:                                    470 ml
  • Bloem:                                   343 gram
  • Baksoda:                               2 theelepels
  • Bakpoeder:                            1/2 theelepel
  • Zout:                                      1 theelepel

Ingrediënten:

  • Ongezouten boter:            340 gram
  • Suiker:                                 750 gram
  • Eieren:                                     6
  • Cacao:                                  177 gram
  • Water:                                  705 ml
  • Bloem:                                 500 gram
  • Baksoda:                              1 eetlepel
  • Bakpoeder:                         3/4 theelepel
  • Zout:                                    1 1/2 theelepel

Ingrediënten:

  • Ongezouten boter:      453 gram
  • Suiker:                         1000 gram
  • Eieren:                               8
  • Cacao:                           236 gram
  • Water:                           940 gram 
  • Bloem:                           687 gram 
  • Baksoda:                      1 eetlepel en 1 theelepel
  • Bakpoeder:                  1 theelepel
  • Zout:                             2 theelepels
Rijke chocolade cake

Meten is weten 

2000 gram beslag – 22,5cm = 8 cm hoog

850 gram beslag- 17,5 cm =4,5 hoog

1000 gram beslag – 17,5 cm = 5 cm hoog

700 gram beslag – 12,5 cm = 6.5 cm hoog

280 gram beslag – 10 cm = 4,5 cm hoog

800 gram beslag – 15 cm = 5 cm hoog

2500 gram beslag – 25 cm = 5 cm hoog

Creamcheese & Caramel

 

Een heerlijke vulling voor de Chocolade taart, Creamcheese &  Caramel.

Lemon curd & citroenbavarois.